Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Toeristen in Zuid-Frankrijk klagen over luidruchtige krekels: "Burgemeester, geef ons insecticiden"

BizarDe burgemeester van Le Beausset, in de Provence, kreeg de afgelopen weken verschillende klachten van toeristen. Het gezang van "luidruchtige" krekels zou naar verluidt hun rustgevende vakantie verstoren. Ze vroegen de burgemeester of hij niet kon ingrijpen. "Stel insecticiden ter beschikking, zodat we die beesten kunnen bestrijden", klonk het.

22 reacties

  • Nicole Gloden

    6 jaar geleden
    Dat ze dan thuisblijven he.
  • Fred Debroek

    6 jaar geleden
    Is een cigale een krekel? denk het niet. Cigales beginnen uit te komen rond 15 juni en je zal ze horen tot ongeveer 20 augustus. Ze leven eerst jaren in de grond, nadien slechts 3 weken. Het lawaai dat ze maken geeft de zuiderse sfeer. Zij dat daar problemen mee hebben blijven beter in hun kot.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Theo Deweerdt,ik kan je enkel maar hierin bijtreden...het zou beter zijn dat ze daar beginnen met toeristiciden.
  • Danny Debusscher

    6 jaar geleden
    Ze willen bewijzen dat ze hoogopgeleid zijn. Het is inderdaad onmogelijk om zo dom geboren te worden, lang voor gestudeerd. Door hun vele studies nooit in het echte leven gestaan (gesponserd door mama en papa) en willen diezelfde levenstijl houden. En wat voor "nuttigs" of "logisch" doen ze voor hun overbetaalde job?
  • Johan Vervaeck

    6 jaar geleden
    Niets is aangenamer of een omgeving vol muziek van ronkende krekels in de zomer. In een tent, en overdag wat soezen in de schaduw in het Zuiden van Frankrijk, heerlijk! Dan pas heb je echt dat fantastisch gevoel dat je in het Zuiden bent.