August.
Volledig scherm
August. © BELGA_HANDOUT

Wolf August legde minstens 350 kilometer af om bij Naya te belanden en beet zeker drie Limburgse schapen dood

Wolf August, na Naya de tweede wolf die sinds deze zomer in ons land rondloopt, is volgens DNA-onderzoek wel degelijk een mannetje. Het onderzoek bevestigt verder dat August in Leopoldsburg drie schapen heeft doodgebeten. Het bericht van VRT NWS is door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) aan Belga bevestigd. 

51 reacties

  • Jurgen Devries

    6 jaar geleden
    Roger Wellens de stad Vlaanderen waar ligt die? En ja kijk eens statistieken na over hoeveel mensen gedood worden door wolven, je gaat lang moeten zoeken want dit gebeurd bijna nooit zelfs niet toen er nog veel wolven waren.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Roger Wellens, ik ben helemaal geen wolvenspecialist, u duidelijk ook niet, maar ik kan wel cijfers en feiten lezen. De tijd wijst nu al uit wat er gebeurt, en dat is niet het doemscenario dat u voorspelt.
  • Roger Wellens

    6 jaar geleden
    Tamsyn, de wolvenspecialist dewelke de wolf onschuldiger verklaart dan het schaap. Ga andere mensen blaaskens wijsmaken, in uw entourage zal dat wel lukken, want die zien toch niet verder dan hun neus lang is. De tijd zal het uitwijzen wat er zal gebeuren, het wordt een ramp voor de veeteelt en de bevolking van het stad Vlaanderen.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Roger Wellens, waarom stoppen in 1918? We zijn 2018, man, honderd jaar later ... Allicht hierom: over de laatste 50 jaar werden in Amerika, Europa en Rusland 17 slachtoffers geteld, waarvan de helft te wijten aan hondsdolheid, een ziekte die de laatste jaren bijna verdwenen is.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Roger Wellens, "bewijzen van de staat", laat me niet lachen. De staat deed in 1556 al DNA-onderzoek om uit te vissen of iemand gedood was door een verwilderde hond, een beer, een jakhals, een coyote, een ander mens ... en wist in 1645 al te bepalen of iemand voor of na zijn dood door een wolf was opgepeuzeld ... Een zoveelste schrijver die een zoveelste stelling verdedigt, niks mis mee, maar daarom is dat het evangelie nog niet.