Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © iStock

Tekort aan leerkrachten laat zich vooral voelen in lessen wiskunde en Frans

Leerkracht middelbaar onderwijs is een knelpuntberoep. De rekrutering verloopt vooral moeizaam in de grote steden. Kenmerkend is dat door de onzekere carrièrestart jongeren afhaken en ingaan op andere opportuniteiten. Dat zegt de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) op basis van zijn recentste statistieken. 

9 reacties

  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    het frans is toch niet meer de taal waarop zaken geregeld worden, dus geen ramp er mogen gerust veel minder uren aan besteed worden.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Op mijn 43ste deed ik nog altijd interims. Een interimmeke ? Ik had er meestal twee gelijktijdig, ook wel eens drie en een keer zelfs vier in vier verschillende steden en met openbaar vervoer. 85% van mijn leerlingen slaagden. Het Ministerie van Onderwijs had me maar beter moeten behandelen. Ik gaf Frans, Engels en geschiedenis ,alle richtingen ASO en beroeps.Tekort aan leerkrachten ? Geen compassie mee.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Alle voordelen zijn eigenlijk weg. Het is nu een job met de nadelen van de private sector en de nadelen van het openbaar ambt. Dan ook nog zonder carrièremogelijkheden. En zowel door de samenleving en de overheid niet meer gewaardeerd.
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Die pubers halen hun wiskunde uit hun smartfoontjes en rekenmachientjes ….!
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Hoe kan je nu leerkracht wiskunde worden als ge maar 8 maanden van de 12 naar school gaat. dan moet je al tot uw 22 jaar studeren.