Schepen Caroline Bastiaens: “Organiseer Antwerpse evenementen op het Operaplein”

Tijdens de Cultuurmarkt van vandaag, zondag, ligt het Operaplein er verlaten bij. Het nieuwe plein is inmiddels wel opengesteld voor het grote publiek, maar ook nog deels een werfzone. “Volgend jaar moet het Operaplein tijdens de Cultuurmarkt een levendig plein zijn, dat deel uitmaakt van het programma. Maar het Operaplein moet zich ook op andere momenten ontpoppen tot een bloeiende culturele openluchtplek”, zegt cultuurschepen Caroline Bastiaens (CD&V).

il

Het vernieuwde Operaplein is inmiddels opengesteld voor het publiek, maar het is nog steeds een werf en het heeft nog geen concrete invulling. Caroline Bastiaens: “Mijn voorstel is om evenementen als de Bollekesfeesten, de Cultuurmarkt, Antwerpen zingt, voorstellingen van de Zomer van Antwerpen en van de opera voortaan op het nieuwe plein te organiseren.”

“Het is belangrijk dat we het centraal gelegen plein meteen een belangrijke rol én een relevante invulling geven voor alle Antwerpenaars. Het mag geen lege vlakte blijven, maar moet een levendige openluchtplek worden en ‘gebruikt’ worden om inwoners en bezoekers van onze stad te laten proeven van cultuur. Waarom geen groot scherm aan de gevel van het operagebouw of zelfs de operavoorstellingen naar buiten brengen?”

“Het plein is door zijn grootte en ligging bovendien bijzonder geschikt voor grote culturele evenementen. Door dit voorstel wordt meteen de druk op de Groenplaats weggenomen. Ook worden evenementen zo meer verspreid in de stad”, aldus de cultuurschepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER