Hydra ligt bij het schiereiland Peloponnesos, ten zuidwesten van Athene, en wordt via een kabel over de zeebodem van stroom voorzien.
Volledig scherm
Hydra ligt bij het schiereiland Peloponnesos, ten zuidwesten van Athene, en wordt via een kabel over de zeebodem van stroom voorzien. © Belga / Michael Runkel

Honderden toeristen verlaten Grieks eiland dat 34 uur zonder stroom zit

ReizenDe stroomstoring die het onder toeristen populaire Griekse eiland Hydra trof, is na ruim 34 uur verholpen. Inwoners en vakantiegangers zaten sinds zondagmorgen vroeg zonder elektriciteit. Daardoor ontdooiden ingevroren levensmiddelen en moest verse vis worden weggegooid. Het enige licht kwam kwam in de nachtelijke uren van petroleumlampen, zaklantaarns en kaarsen.

2 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Idd, Steven goossens. Beeld je eens in dat hier de electriciteit uitvalt. Geen communicatie meer (postduiven zijn inmiddels opgegeten), geen diepvries, aanvoer van voedsel dat mank loopt, geen Familie, geen Thuis (oh ramp!), geen smartphone (nog een grotere ramp), donker 's avonds, geen verwarming, geen warm water om in te plensen, geen microgolf om de prefabgoederen in op te warmen, enz. DE mens is een sukkel geworden.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    6 jaar geleden
    de achteruitgang van de vooruitgang! We kunnen zelfs niet meer overleven zonder electriciteit...