© rr

Thermografische kaart Antwerpen ongekend succes, maar site meteen overbelast

De nieuwe thermografische kaart van de stad Antwerpen is een ongekend succes. Gisteren bezochten meer dan 25.000 bezoekers de site, wat er voor zorgde dat de server op sommige momenten overbelast geraakte. De stad werkt aan extra servercapaciteit om dit probleem op te lossen. Bezoekers van de website kunnen momenteel nog problemen ondervinden met het opvragen van hun gedetailleerde gegevens.

doro

Op de website www.zoominopuwdak.be vinden bezoekers volop inspiratie van wat zij met hun dak kunnen doen. De stad liet verschillende kaartgegevens en rekenmodellen clusteren om een totaaloverzicht te geven van wat de mogelijkheden van een dak zijn op het vlak van isolatie, groendak en zonne-energie.

Onverwacht succes

Meer dan 25.000 bezoekers bekeken gisteren de site. Op piekmomenten probeerden meer dan 1.000 mensen tegelijkertijd de detailgegevens van hun dak op te vragen. Dit vertegenwoordigde meer rekencapaciteit dan de huidige server aankon. De stad laat dan ook de servercapaciteit opvoeren, om meer bezoekers tegelijkertijd aan te kunnen.

Als alternatief kunnen bezoekers op dezelfde site momenteel ook de thermografische kaart bekijken zonder de extra informatie. Ze krijgen dan enkel een thermofoto van hun dak te zien met een legende over hoe goed hun dak geïsoleerd is. In die applicatie krijgen bezoekers geen persoonlijk plan over hoeveel de investeringen zouden kunnen bedragen. Deze alternatieve site biedt ook geen inzicht in het potentieel voor groendaken of zonne-energie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER