President Emmanuel Macron met zijn minister van Ecologische Transitie Nicolas Hulot, die vanmorgen ontslag nam uit de Franse regering.
Volledig scherm
President Emmanuel Macron met zijn minister van Ecologische Transitie Nicolas Hulot, die vanmorgen ontslag nam uit de Franse regering. © AFP

President Macron respecteert ontslag van zijn populaire minister Hulot

BuitenlandDe Franse president Emmanuel Macron respecteert de beslissing van zijn populaire minister van Ecologische Transitie Nicolas Hulot. Die nam dinsdagochtend ontslag uit de Franse regering, omdat hij naar eigen zeggen alleen stond met zijn milieustandpunten. Macron rekent wel op het engagement van Hulot, zij het "in een andere vorm". 

2 reacties

  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Heeft anders geen keuze, zo simpel is dat.
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    In het weekeinde heeft extreem-links politicus J.L.Mélenchon de regering Macron afgebroken tot onder de fundamenten van de huidige regering , kort ,ook andere partijen hebben oppositie gevoerd zoals het hoort en wellicht heeft de heer Hulot het nodig geacht om zijn biezen te pakken .Wellicht is Macron te veel bezig met het buitenland en te weinig met het binnenland waar de problemen zéér hoog zijn .