Kenan Aydogan met het teken van de Grijze Wolven, rechts op de foto.
Volledig scherm
Kenan Aydogan met het teken van de Grijze Wolven, rechts op de foto. © rv

Kandidaat die saluut van Grijze Wolven brengt toch op lijst Ecolo-Groen

Kenan Aydogan, een kandidaat van Ecolo-Groen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Joost-ten-Node, blijft op de lijst staan. Dat meldt Ecolo in een persmededeling. Afgelopen week was er ophef ontstaan rond zijn persoon, nadat de RTBF een foto had ontdekt waarop Aydogan het saluut van de extreemrechtse Turkse groepering Grijze Wolven brengt.

16 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    N-Va top is geen haar beter.Francken mag blij zijn dat hij nog goed wegkomt.Wel respect voor N-Va jongeren.In de toekomst misschien ook bij de andere partijen.De traditionele partijen hebben hun imago flink geschonden.
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    "Ontslag" als kandidaat gebeurt enkel als hij tekens of symbolen zou maken die de visie of waarden van de partij zouden tegenspreken wat klaarblijkelijk hier niet het geval is. Het is duidelijk.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een Ecolo politicus weigerde de hand te schudden van een VLbelang politicus, het werd met applaus onthaalt bij politiek correct, maar een extreem rechtse aanhanger met Erdogan die wetenschappers, leraars en dokters die zijn beleid bekritiseren, laat opsluiten nemen ze op in hun partij. Waar blijven de reacties van de linkse pers en politici.
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Geen mensen met dubbele nationaliteit op verkiezingslijst,voor hen geen politieke mandaten in België,je kan geen twee meesters dienen,dan zullen zulke zaken niet voorvallen.
  • Daniel Bamps

    6 jaar geleden
    mooie foto!