VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Oproep tot maximumfactuur in middelbaar

Drie armoedeorganisaties roepen de Vlaamse regering op om een maximumfactuur in te voeren in het middelbaar onderwijs. Voor het lager onderwijs is er al zo’n plafond: het zesde leerjaar kost ouders maximaal 157 euro. Vanaf het middelbaar mogen scholen zelf beslissen hoeveel ze factureren, waardoor veel gezinnen financieel in de problemen komen.

40 reacties

  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Waarvoor gebruiken ze hun kindergeld.
  • Patrick Jonkers

    6 jaar geleden
    Een maximum factuur bestaat niet. Iemand moet dit betalen. Dus ALWEER afschuiven naar de gmeenschap.......en daar is de citroen ook bijna uitgeperst.
  • Griet Maes

    6 jaar geleden
    Alsjeblieft geen maximum factuur in het middelbaar. In de lagere school moeten ze tegenwoordig door de maximumfactuur al zoveel leuke en leerrijke dingen laten vallen die wij vroeger wel deden, het zou tof zijn als het middelbaar daar geen slachtoffer van zou worden!
  • Erwin Heylens

    6 jaar geleden
    Ik heb vroeger altijd tweedehands schoolboeken gebruikt in de humaniora en we hadden geen invulschriften maar notablokken en geen dure "schoolreizen" om andere mensen hun ogen mee uit te steken. Schaf dit allemaal af, maar ook de dure iphones voor tieners en t zal al veel beter gaan.
  • Nils De Vriendt

    6 jaar geleden
    Laat de factuur maar blijven, dan betaalt de gebruiker, de belastingbetaler betaalt al genoeg.