Is hypnose echt? Dit is wat de wetenschap zegt

‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Wedden dat dat het eerste is wat er in je opkomt wanneer we het woord hypnose uitspreken? Velen onder ons hebben geen idee wat hypnose juist is, én of het nu echt werkt. Hoogstwaarschijnlijk heeft dat te maken met het beeld dat films erover schetsen. Wij gingen op zoek naar wat de wetenschap zegt over het fenomeen hypnose. 

11 reacties

  • Bert Camps

    5 jaar geleden
    Ik geloof ook niet in hypnose maar amai @rene als het waar is wat je hier schrijft, respect man. Ik ben blij dat het voor jou geholpen heeft. Conclusie, wat voor de een kwakzalverij is kan voor de andere dan weer heilzaam zijn. Goed dat er twee werelden bestaan. Het menselijk brein is ondoorgrondelijk en zal men nooit kunnen ontrafelen. Daar is ons verstand te klein voor...
  • Patrick Coens

    5 jaar geleden
    als je er niet voor openstaat lukt dat nooit dat is allemaal dikke zever , bij mij hebben ze het al twee maal geprobeerd notenboom ,als je afsluit werkt dat gewoon niet
  • Remo Pideg

    5 jaar geleden
    Ik heb een IQ score van 126 op de WAS-III (afgenomen door een job-zoekend provinciecentrum) wat principieel gezien gelijk staat met "hoogbegaafd". Maar ik ben rolstoeler, doof geboren, wel geplaagd door een bilaterale loeiharde tinnitus dag in dag uit heel mijn leven door en half blind. Toch ben ik zeer gevoelig voor hypnose. Doof geboren zijn en vloeiend vlot drietalig kunnen sprèken. Dat is een gevolg van ZELF-hypnose dmv autosuggestie. Het werkt uitstekend!
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    2 meisjes op het strand...(maar nu niet meer, na de hypnose show)
  • Alain Terrieur

    6 jaar geleden
    @Winnie Versmissen: En hoe weet jij of Bart het nog niet geprobeerd heeft? Misschien heeft hij het wel al geprobeerd en wéét hij het daarom dat het niet werkt bij hem.