© BELGA

Anderlecht en Genk loten haalbare groep in Europa League, Standard tegen ex-winnaar: bekijk hier de speelschema's

Zowel Anderlecht als Racing Genk treffen een Turks topteam in de poules van de Europa League. Standard zit in de groep bij recordwinnaar Sevilla. Bekijk hier het volledige resultaat van de loting in Monaco en het speelschema van de Belgische clubs.

wic, blg

RSC Anderlecht neemt het in de poulefase van de Europa League in groep D op tegen het Turkse Fenerbahçe, het Kroatische Dinamo Zagreb en het Slovaakse Spartak Trnava. Dat is het resultaat van de loting van vrijdag in Monaco. Anderlecht eindigde vorig seizoen op de derde plaats in play-off I van de Jupiler Pro League en was rechtstreeks geplaatst voor de poules.

Een op papier haalbare groep voor de Brusselaars die met Fenerbahçe, vorig jaar tweede in Turkije, favoriet zijn om door te stoten. De Turken mochten deelnemen aan de derde kwalificatieronde van de Champions League, maar faalden hier tegen Benfica en moesten naar de Europa League. Dinamo Zagreb, vorig seizoen kampioen in eigen land, valt wel niet te onderschatten. De club uit de Kroatische hoofdstad botste in de play-offronde van de Champions League op Young Boys, maar werd opgevist in de Europa League. Spartak Trnava, de Slovaakse kampioen, is tot slot de grote onbekende. Al speelde het kleine Trnava wel ooit bijna een Europese finale...

LEES OOK: Anderlecht-coach Vanhaezebrouck ambitieus na Europa League-loting: “Overwinteren is altijd het doel”

Standard Luik werd ingedeeld in groep J, waar het tegen het Spaanse Sevilla, het Russische Krasnodar en het Turkse Akhisar speelt. Standard, vorig jaar bekerwinnaar en runner-up in play-off I van de Jupiler Pro League, mocht aantreden in de derde kwalificatieronde van de Champions League. De Luikenaars botsten hier op Ajax, maar kregen ondanks de nederlaag een rechtstreeks ticket voor de poules van de Europa League.

Sevilla, vorig jaar zevende in de Primera Division, is de op papier sterkste tegenstander van de Luikenaars. De Spaanse subtopper moest drie voorrondes overleven, maar walste hier over de tegenstand - al was die met het Hongaarse Újpest, het Litouwse Zalgiris en het Tsjechische Sigma Olomouc niet van al te hoog niveau. Krasnodar is een naam die de Belgische teams doorgaans liever niet uit de trommel zien komen. Standard mag zich dus opmaken voor een verre verplaatsing en een duel tegen een stugge ploeg. Krasnodar eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Russische hoogste klasse. Akhisar is dan weer een nobele onbekende. De Turken, vorig jaar pas elfde in eigen land, verkregen hun Europese ticket na een verrassende bekerwinst. In de finale haalde Akhisar het van Fenerbahçe.

Racing Genk neemt het in groep I dan weer op tegen het Turkse Besiktas, het Zweedse Malmö en het Noorse Sarpsborg. Genk eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in play-off I van de Jupiler Pro League en won nadien de testwedstrijd om een Europees ticket tegen Zulte Waregem, winnaar van PO II. De Limburgers moesten daardoor als eerste Belgische ploeg aan het nieuwe Europese seizoen beginnen, en drie voorrondes overleven om de poules te bereiken. Het team van coach Philippe Clement werkte zich hier achtereenvolgens voorbij het Luxemburgse Fola Esch, het Poolse Lech Poznan en het Deense Brøndby IF.

Genk en Besiktas, vorig seizoen vierde in Turkije, lijken de favorieten om door te stoten. Met Malmö en het onbekende Sarpsborg moeten de Limburgers ook nog tweemaal naar Scandinavië. Malmö staat in de Zweedse competitie, die al negentien wedstrijden aan de gang is, op de vierde plaats. Het klopte in de play-offronde het Deense FC Midtjylland. Sarpsborg is in Noorwegen na twintig matchen zesde. De Noren overleefden heel wat voorrondes en hielden in de PO-ronde het Israëlische Maccabi Tel Aviv uit de poules.

De volledige loting:

Groep A:

Leverkusen

Ludogorets

FC Zürich

Larnaca

Groep B:

Red Bull Salzburg

Celtic

RB Leipzig

Rosenborg

Groep C:

Zenit Sint-Petersburg

Kopenhagen

Bordeaux

Slavia Praag

Groep D:

ANDERLECHT

Fenerbahçe

Dinamo Zagreb

Spartak Trnava

Groep E:

Arsenal

Sporting

Qarabag

Vorskla

Groep F:

Olympiakos

Milan

Real Betis

Dudelange

Groep G:

Villarreal

Rapid Wenen

Spartak Moskou

Rangers

Groep H:

Lazio Roma

Marseille

Eintracht Frankfurt

Limassol

Groep I:

Besiktas

RACING GENK

Malmö

Sarpsborg

Groep J:

Sevilla

Krasnodar

STANDARD

Akhisar Belediyespor

Groep K:

Dinamo Kiev

Astana

Rennes

Jablonec

Groep L:

Chelsea

PAOK

BATE Borisov

Vidi

Hieronder vindt u de speelschema's van de Belgische clubs

Speelschema Anderlecht:20 september 21u: Spartak Trnava - Anderlecht4 oktober 18u55: Anderlecht - Dinamo Zagreb25 oktober 18u55: Anderlecht - Fenerbahce8 november 21u: Fenerbahce - Anderlecht29 november 18u55: Anderlecht - Spartak Trnava13 december 21u: Dinamo Zagreb - Anderlecht

Speelschema Standard:20 september 18u55: Sevilla - Standard4 oktober 21u: Standard - Akhisar25 oktober 21u: Standard - Krasnodar8 november 18u55: Krasnodar - Standard29 november 21u: Standard - Sevilla13 december 18u55: Akhisar - Standard

Speelschema Genk:20 september 18u55: KRC Genk – Malmö4 oktober 21u: Sarpsborg – KRC Genk25 oktober 21u: Besiktas – KRC Genk8 november 18u55: KRC Genk – Besiktas29 november 21u: Malmö – KRC Genk13 december 18u55: KRC Genk – Sarpsborg

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer