De Campaign to Stop Killer Robots startte in 2013 in Londen met deze robot.
Volledig scherm
De Campaign to Stop Killer Robots startte in 2013 in Londen met deze robot. © RV

Ook regering wil internationaal verbod op 'killer robots'

België streeft wel degelijk naar een internationaal verbod op zogenaamde killer robots. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vandaag beklemtoond in een reactie op aantijgingen van de oppositie en ngo's dat de Belgische diplomatie een resolutie van het parlement in de wind zou slaan en zou nalaten om te ijveren voor een internationaal verdrag. 

19 reacties

  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Daar gaan we weer,we willen weer heiliger dan de paus zijn. Wij moeten aanschaffen wat nodig is om onze veiligheid te garanderen indien daarvoor killer robots nodig zijn dan is dat maar zo. De tegenstrever zal zich van ons "correct" zie laks gedrag niets aantrekken.
  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    Terminator part 6_7_8_9etc
  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    SF wordt werkelijkheid !
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Dat moet verboden worden. De progameur kan die robot programmeren zoals ie dat wil, dit zijn wapens die gebruikt worden als het je echt geen moer uitmaakt wat er met MENSEN gebeurd.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Ik zou het toch niet helemaal afzweren. Misschien is dit de oplossing om geen politiemensen meer te riskeren in de no go zones in onze steden. ....Of om onze snelwegparkings te beveiligen.