© Joris Herregods

Moederbedrijf VLM Airlines zet activiteiten stop: “Geen ramp voor Antwerpse luchthaven”

SHS Antwerp Aviation, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, wordt in vereffening gesteld. Dat werd vrijdagavond tijdens een buitengewone algemene vergadering van hoofdaandeelhouder SHS Aviation beslist.

Cm, doron

De vereffening treedt onmiddellijk in werking, laat het bedrijf weten in een persbericht. Er werden twee vereffenaars aangeduid die instaan voor de contacten met mogelijke overnemers. SHS Antwerp Aviation, onderdeel van SHS Aviation, maakte in 2016 de doorstart met het toen failliete VLM Airlines. Begin augustus kondigde het bedrijf nog aan bijna alle lijnvluchtbestemmingen vanop de luchthaven van Antwerpen te schrappen. “We willen inzetten op de markt van chartervluchten”, klonk het toen. Bij VLM werken 85 mensen.

“Geen ramp voor Antwerp Airport”

Marcel Buelens, de CEO van de luchthavens van Antwerpen en Oostende, liet eerder op de avond al verstaan dat hij een mogelijk faillissement bij VLM Airlines had opgevangen. Het nieuws was voor Buelens geen verrassing. “We wisten dat de doorstart in 2016 fragiel was. Bovendien probeerde het bedrijf veel te snel te groeien.”

“Een faillissement is voor Antwerp Airport geen onoverkomelijke ramp”, zegt Buelens. “We kijken al geruime tijd naar alternatieven. De verbinding naar Londen willen we zeker behouden, daarvoor lopen gesprekken met de maatschappij Flybe.” Flybe vliegt sinds maart van dit jaar al tussen Antwerpen en London Southend Airport, in samenwerking met Stobart Air.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer