Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

Eenzaamheid is gevaarlijker dan overgewicht of roken

Personen met een kleine of slechte sociale kring hebben 50 procent meer kans om jong te sterven. Dat blijkt uit een studie aan de mormoonse Bringham Young University in de Amerikaanse staat Utah. Eenzaamheid is daarmee gevaarlijker dan roken of obesitas.

16 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Mijn vrouw en ik hebben geen sociale kring, evenmin kinderen. Als enig kind heeft zij enkel haar 90-jarige moeder, en mij rest me een kinderloze, oudere zus. Wij zijn gelukkig gevrijwaard van onaangekondigd ‘vrienden’bezoek, krijsende kinderen en uitnodigingen voor allerlei vrienden- en familiefeestjes. Als we zouden moeten leven in de tegenovergestelde situatie, dan lagen we al lang op het kerkhof. Alleen zijn, of hoogstens met z’n tweetjes, houdt geen eenzaamheid in voor ons, integendeel.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Eenzaamheid is relatief. Je kan ook eenzaam zijn met twee.
  • Casami Ab

    6 jaar geleden
    Eenzaamheid komt niet alleen bij ouderen voor
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Denk dat eenzaamheid veel afhangt van hoe je sociaal bent ingesteld,we zijn veel mobieler dan vroeger en er zijn ook veel meer hobbyclubs dan vroeger.Heb ooit een relatie gehad waar ik me het meest eenzaam in heb gevoeld tot hiertoe,ik was toen amper 28 jaar jong dus .............
  • Hendrik De Weerdt

    6 jaar geleden
    Dat is dan toch niet voor iedereen. Ik ben alleen en voel mij toch niet allen. Maar vele slechte herinneringen van mijn dierbare in het verleden kan daar mogelijk wel de oorzaak van zijn.