Speeltuin in het gesloten asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel.
Volledig scherm
Speeltuin in het gesloten asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. © BELGA

Kinderrechtencommissaris wil einde aan "mensonwaardige situatie" van Servisch gezin in asielcentrum

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen vraagt dat "ons land zo snel mogelijk een eind maakt aan de totaal mensonwaardige situatie" waarin een Servische moeder met haar vier kinderen verkeert. Het gezin is het eerste uitgeprocedeerde gezin met kinderen sinds 10 jaar dat wordt opgesloten in een asielcentrum. De sp.a-Kamerfractie eist daarnaast "volledige transparantie" van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), onder meer over de verplichte evaluatie die nodig is om de opsluitingstermijn te verlengen.

210 reacties

  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Er zou ook een ‘relevantierechten-commissaris moeten zijn die de ouders van die kinderen verantwoordelijk, en strafbaar stelt.
  • Peter Rouchet

    6 jaar geleden
    Het ligt alleen maar aan de ouders! En aan het bataljon linkse advocaten die poen en belangstelling ruiken! De beroepsprocedures zouden zeer beperkt moeten worden! Voor zover ik weet word er on Servië niemand vervolgd. Trouwens,dat trauma is maar priet praat!
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Kindercommissaris is duidelijk rood of groen . Eerst jaren procederen en als ze toch uitgewezen worden gaan we nog procederen . Te zot voor woorden en zeker procederen achter de kinderen , van kindermisbruik gesproken . Wij moeten dat eens proberen in Servië .
  • Philippe Deleye

    6 jaar geleden
    Groot gelijk. Dat doe je niet. Zo vlug mogelijk terugsturen dus.
  • Justin Zywchyn

    6 jaar geleden
    mijn naam?daar ben ik fier op! Ben hier geboren en getogen, legerdienst gedaan .... ben op en top Belg, nu ga ik asiel aanvragen, hier in mijn thuis land, ik wil ook gratis wonen, eten... is er een prodeo advokaat die mij wil helpen ?!?