Archieffoto: ACOD bezet de sluis in Menen tijdens een eerdere actie eind juli.
Volledig scherm
Archieffoto: ACOD bezet de sluis in Menen tijdens een eerdere actie eind juli. © BELGAONTHESPOT

ACOD plant opnieuw acties aan sluizen tegen hervorming ambtenarenstatuut

De socialistische vakbond ACOD gaat zijn acties voortzetten tegen de maatregelen die Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) en de Vlaamse regering plannen rond een hervorming van het ambtenarenstatuut. Dat meldt Jan Van Wesemael, algemeen secretaris ACOD Overheidsdiensten.

18 reacties

  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Het enige wat deze staking oplevert is nog meer vrachtwagens op de baan, nog meer doden op de baan, en verlies aan loon tijdens de staking wat je nooit meer terug zal verdienen...….. Proficiat aan ACOD en ACV !! Ben benieuwd naar de verdiensten van beide 'vakbonzen' ! Staak maar kameraden, wij zijn binnen !!
  • Frank D'haene

    6 jaar geleden
    Schandalig hoe die vakbondsmeute om hun eigen voordeeltjes te beschermen hardwerkende binnenschippers hun inkomen afnemen. Zij schieten gewoonweg in hun eigen voet. Je ziet het genoeg aan de verkiezingsuitslagen : amper 25% stemt nog links zelfs als je alle zelfverklaarde "linkse" partijen samentelt.
  • roger Rymen

    6 jaar geleden
    ACOD, ambtenarenvakbond van dikbetaalden, vastbenoemden (voor de eeuwigheid) en pensioenkampioenen. Of: socialisten die de echte sukkelaars, armoedigen, zieken enz zouden moeten verdedigen gaan weer eens helpen om de economische bedrijvigheid in België lam te leggen en de hardwerkende zelfstandige en arbeiders en bedienden te pesten.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Nu hun partij geen stemmen meer haalt gaan ze de boel.saboteren . Nu geen probleem jongens tegen het eind van de week is er wel weer een nieuw schandaal met de socialisten . Ze zijn immers weer, Eeuh , ‘ aan het werk ‘
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Het ACOD leeft nog in de jaren 70 van de vorige eeuw. De tijd van met geld gooien en een dure weinig presterende overheid is voorbij. Niet tevreden ga in de privé wreken, je zal verschieten. Zijn de tv's al weg waar men naar de Tour kijkt in de zomer.