Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Een Oscar-genomineerde thriller van de zuiverste soort en meer: dit mag u niet missen op tv vanavond

Mission Impossible - Rogue Nation.Beeld kos

Het teder en aangrijpend drama Away with Her of toch maar de harde actie van Mission Impossible? Dit mag u niet missen op tv vanavond.

VPRO Zomergasten

De Antwerpse psychotherapeute Esther Perel is de laatste 'Zomergast' die Janine Abbring dit seizoen mag ontvangen. Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. In haar werk onderzoekt ze het spanningsveld tussen liefde en lust en kijkt naar de schijnbaar tegenstrijdige menselijke behoefte aan veiligheid en vrijheid

Om 20.15 uur op NPO2

Janine Abbring presenteert het interviewprogramma Zomergasten.Beeld ANP Kippa

Spielberg

Canvas zendt vanavond een twee en een half uur durende documentaire uit over Steven Spielberg, de regisseur van kaskrakers als Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial, Schindler's List en Bridge of Spies. Aan het woord komt de meester zelf, maar ook een zestigtal vrienden, familieleden en collega's, onder wie Francis Ford Coppola, George Lucas en Martin Scorsese.

Om 21.45 uur op Canvas

Mission Impossible - Rogue Nation

Vijfde worp van de actie- en spionagefilms met actieheld Tom Cruise. Wanneer een operatie mislukt, wordt het IMF door CIA-baas Hunley ontmanteld en Ethan Hunt op non-actief gesteld. Maar wanneer een schimmige, criminele organisatie genaamd The Syndicate een aantal terroristische aanslagen pleegt, stelt Hunt zijn team in het geheim weer samen.

Om 20.40 uur op VTM

Mission Impossible - Fallout is nu in de zalen. Lees hier onze recensie.

Running Wild with Bear Grylls

Op de US Open in New York jaagt Roger Federer momenteel op de 21ste grandslamtitel uit zijn carrière. Vanavond bergt de levende tennislegende zijn racket echter even op voor een avontuur met Bear Grylls door de adembenemende Zwitserse Alpen, waar het duo enkele hachelijke momenten meemaakt.

Om 21.55 uur op Discovery

Away from Her

Teder en aangrijpend drama. Grant en Fiona zijn al jaren gelukkig getrouwd. Wanneer Fiona last krijgt van haar geheugen laat ze zich opnemen in een verpleegtehuis waar ze verliefd wordt op een andere patiënt. Gebaseerd op het kortverhaal The Bear Came Over the Mountain van Alice Munro. Hoofdrolspeelster Julie Christie werd terecht genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice. Actrice Sarah Polley maakte hiermee haar doorbraak als regisseur.

Om 23.25 uur op NPO2