Agenten schoten Jawed S. kort na zijn aanval neer in de stationshal.
Volledig scherm
Agenten schoten Jawed S. kort na zijn aanval neer in de stationshal. © AP

Dader van steekpartij in Amsterdam-Centraal was niet bekend bij autoriteiten

Jawed S., de negentienjarige Afghaan die vrijdag twee personen neerstak in het Centraal Station in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, stond bij de Duitse autoriteiten niet bekend als moslim-extremist. Dat heeft de Duitse politie gemeld aan het persbureau dpa. De verdachte heeft een Duitse verblijfsvergunning.

5 reacties

  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    "Hij wordt voorgeleid", dat is slecht nieuws. In burgertermen in België betekent dit: "hij wordt vrijgelaten onder strenge voorwaarden". Kunnen ze deze terrorist niet gewoon de EU uitschoppen? Nu was het nog met een mes, straks is het met een bom.
  • Billy Valcke

    6 jaar geleden
    Ge hebt onze grenzen opengezet .die doen wat ze willen.voor jaren te komen.
  • Mike Ceulemans

    6 jaar geleden
    Als de overheid wist dat hij ultra-orthodox was, hadden ze hem moeten vastzetten en uitzetten. Als ze het niet wisten, zijn ze incompetent en nemen ze onnodig grote risico's op de kap van doorsnee-mensen die een normaal leven, proberen te leiden in deze hectische tijden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Toch heel eenvoudig, alle vluchtelingen die in West Europa een misdrijf plegen moeten gewoon gerepatrieerd worden en mogen nooit meer Europa betreden.
  • Marc Van Wambeke

    6 jaar geleden
    Dit kan niet meer! Het is de plicht van de overheid om zijn burgers te beschermen. Blijkt dat de overheid dit na herhaalde feiten deze taak niet aankan. Volledige ommekeer is noodzakelijk.