© rr

Lieven Van Gils bijna onherkenbaar na wespensteek

Moet je na een wespensteek wel of niet naar een dokter hollen? “Neen”, dacht tv-presentator ­Lieven Van Gils. Het resultaat van die reflex ziet u op de foto’s hier­boven, waar Van Gils amper herkenbaar op staat.

Tom de leur

“Ik werd vorige week gestoken tijdens het joggen”, vertelt de presentator van de talkshow Van Gils & gasten op Eén. “En ik was verrast door de gevolgen: mijn lip begon geweldig op te zwellen. Maar toen mijn vrouw thuis de angel had verwijderd, verminderde dat langzaam maar zeker. Omdat ik had gelezen dat je niet naar de dokter hoeft als een steek enkel wat zwelling geeft en ik ­verder geen koorts of andere reacties had, ben ik gewoon gaan slapen. Maar ’s nachts werd ik dan om vier uur wakker met een lip die op springen stond. Ik ben wakker gebleven en besefte ’s morgens dat ik naar een dokter moest. Niet alleen mijn lip was gezwollen, ook mijn ­wangen, mijn nek, mijn hele gezicht. De dokter zei dat ik beter meteen was langsgekomen, dan had hij me een spuit met cortisone ­kunnen geven.”

De raad die doorgaans ook wordt ­gegeven: reageerde je eerder al heftig op een wespensteek, dan stap je het best meteen naar de dokter. “Maar ik was al eerder gestoken en toen gebeurde er niets. Was ik toen ook al allergisch? Of ben ik het door deze steek geworden? Ik weet het niet.” Veel vragen. En omdat er deze zomer ook veel wespen zijn, gaat Van Gils vanavond op tv op zoek naar een antwoord op de vraag wat u nu ­eigenlijk moet doen na een wespensteek.

Van Gils & gasten, om 22.15u op Eén

© rr

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER