Brusselse buitenring volledig versperd door twee ongevallen: één dode

De Brusselse buitenring is maandagochtend ter hoogte van Wemmel volledig versperd door 2 ongevallen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de zone te vermijden: “De hinder zal nog lang duren”.

lbo

Rond 4.20 uur gebeurde een eerste ongeval, net voor Zellik. Daarbij was één voertuig betrokken. Die wagen op z’n kant. De takeling van dat ongeval is volop aan de gang. De bestuurder van die wagen moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Door het ongeval ontstond er een file, maar in de staart van die file gebeurde een tweede ongeval. Daarbij raakten drie vrachtwagens en één personenwagen betrokken. Zeker één truck is daarbij in brand gevlogen. De personenwagen kwam onder een vrachtwagen terecht. De brandweer is momenteel bezig met nabluswerken, maar de weg zal nog een hele tijd afgesloten zijn.

De bestuurder van die personenwagen kwam om het leven. Daardoor is het parket ook ter plaatse. Een vrachtwagenchauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

© tomtom

Door de ongevallen is de buitenring in Jette dus volledig versperd. Het verkeer moet er in Jette, aan afrit 9 UZ Jette, af en moet dan een lokale omleiding volgen. Daardoor staat er nu al een kilometerslange file. Het is al 2 uur aanschuiven vanaf Machelen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de regio te vermijden. De hinder zal nog lange tijd aanhouden.

Ook op de binnenring staat intussen een kijkfile, vanaf Groot-Bijgaarden. En op de E40 staat intussen ook een file, vanaf Ternat. De A12 vanuit Antwerpen richting Brussel is ook aan het vollopen. Van Meise tot Laken is het langzaam rijden. En ook heel wat wegen binnen de ring lopen vast door het verkeer dat zich op (de) omleidingsroutes begeeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER