Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

De bedgeheimen van Pommeline en Fabrizio en meer: dit mag u niet missen op tv vanavond

Pommeline en Fabrizio in 'Sex Tape'.Beeld sbs

Er zijn geen seizoenen meer, ook niet op televisie, schreef deze redactie in de dagelijkse tv-rubriek DM Zapt. Toch gidsen we u door het tv-aanbod van vanavond. 

De ideale wereld

Na tien hilarische seizoenen is Otto-Jan Ham vanaf vanavond niet langer het gezicht van De ideale wereld. Op zoek naar een nieuwe uitdaging geeft Ham de fakkel door aan de Nederlandse stand-upcomedian Jan Jaap van der Wal, die de voorbije jaren als sidekick al meewerkte aan het satirische magazine en nu dus promotie maakt. "Met mijn Hollandse directheid gedroeg ik me al als halve copresentator", liet van der Wal optekenen in een interview met deze krant.

Om 21.55 uur op Canvas

'De ideale wereld' is terug met Jan Jaap van der Wal als nieuwe presentator, en met nieuwe sidekicks, reporters en rubrieken.Beeld © Sofie Silbermann

Voor de mannen

Canvas heeft vanavond meer te bieden dan gevestigde waarden. Xavier Taveirne praat in deze nieuwe driedelige reeks met de eerste generaties mannen die zich durfden te outen als homo. In het Vlaanderen van na de oorlog was homoseksualiteit nog een levensgroot taboe. "Ze moesten ze allemaal doodschieten", luidde het devies van de vader van getuige Roger Van Loon. De eerste kentering kwam er pas in 1970, toen Will Ferdy als eerste bekende Vlaming op televisie sprak over zijn 'anders zijn'. 

Om 21.20 uur op Canvas

Lees hier meer over de najaarsprogrammatie van Canvas.

Xavier Taveirne presenteert 'Voor de mannen'.Beeld rv

Last Days 

Na de succesvolle reeksen Birth Day en Wedding Day is Lieve Blancquaert toe aan het laatste deel in haar documentairedrieluik rond het leven. In Last Days focust ze op ouder worden en sterven. 

De Morgen tipt Last Days als een van de tien tv-programma's die u dit najaar moét gezien hebben. 

Om 20.40 uur op Eén

Lieve Blancquaert in 'Last Days'.Beeld VRT

OH MY GOD

Zonder deze guilty pleasure kunt u morgen niet meespreken aan het koffieapparaat: alsof Temptation Island nog niet erg genoeg was, besliste VIJF om enkele van de verleidsters uit de voorbije seizoenen te recycleren in een ander programma. En hoe doe je dat? Volgens beproefd realityrecept zoek je de confrontatie op en stop je ze in een omgeving die mijlenver van hun dagelijks leven staat. Deze realityshow is gebaseerd op het goed ontvangen Britse format Bad Habits, Holy Orders, waarin vijf partygirls op retraite gaan in een klooster. Een cultuurclash dient zich aan. 

Om 20.35 uur op VIJF

Zoë uit 'OH MY GOD'.Beeld VIJF

Sex Tape

U dacht dat het niet meer erger kon? In Sex tape analyseren vier koppels samen met Goedele Liekens hun relatie en hun seksleven aan de hand van zelf gefilmde beelden thuis, én tussen de lakens. Het taboe mag dan zogezegd al lang gesneuveld zijn, voor velen blijft het moeilijk om te vertellen wat er zich tussen de lakens afspeelt. Elk programma dat helpt om daar wat opener over te zijn en dingen bespreekbaar te maken, is dus meegenomen. En wie beter dan Goedele Liekens om dat in goede banen te leiden?

Om 21.35 uur op VIJF

'Sex Tape' op VIJF.Beeld sbs

De Morgen duikt voor u in de tv-gids in het dossier DM ZaptWelke programma's zijn echt de moeite waard en welke kan u links laten liggen?