Photonews
Volledig scherm
© Photonews

De verkiezingen in cijfers: 4,87 miljoen kiezers, 300 gemeenteraden, 7.861 mandaten

Voor de verkiezingen van 14 oktober zijn 4.873.677 kiezers ingeschreven op de kiezerslijsten in de 308 Vlaamse gemeenten. Zij verkiezen 7.861 mandaten rechtstreeks, 238 minder dan bij de lokale verkiezingen van 2012. Dat verklaarde Jeroen Windey, administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur vandaag bij de loting van de lijstnummers voor de lokale verkiezingen.

15 reacties

  • Thore Van de Wiele

    6 jaar geleden
    En de Brusselaars moeten niet gaan stemmen ofzo?
  • lieve vanderstraeten

    6 jaar geleden
    Waarom er zijn al veel afspraken gemaakt, en onze mening doet er niet meer toe. Poenpakkers dat zijn jullie met nepverkiezingen.. Geef ons liever referendum zoals in sommige andere landen.
  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Ken honderden cdnv kiezers due uit voorzorg vb en nva gaan stemmen wegens voorakkoorden met spa en groen vooral Hasselt en Genk
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Ik weet helemaal niet meer voor wie nog te kiezen.Ze beloven allemaal de hemel op aarde,maar zorgen in de eerste plaats voor zichzelf en de postjes.De kiezers zijn allang bijzaak geworden.Het gaat enkel nog over de verdeling van de poen.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Vergeet de tienduizenden extra postjes niet, waarvoor ze het allemaal doen. En waarom nog gaan stemmen, alle postjes zijn al verdeeld met voorakkoorden.