Direct naar artikelinhoud
Tennis

WTA steunt Serena Williams na rel in finale: "Mannen en vrouwen moeten gelijk behandeld worden"

WTA steunt Serena Williams na rel in finale: "Mannen en vrouwen moeten gelijk behandeld worden"
Beeld AFP

WTA, de overkoepelende organisatie voor professionele tennissters, springt in de bres voor Serena Williams. De Amerikaanse was in de finale van de US Open woest op de scheidsrechter na volgens haar een seksuele opmerking. "De WTA is van mening dat er geen verschil mag zijn in de tolerantienormen van emoties tussen mannen en vrouwen." 

In een officieel statement steunt WTA-topman Steve Simon de verliezende finaliste. "Zaterdag rees de vraag of er verschillende standaarden worden toegepast tussen mannen en vrouwen. De WTA is van mening dat er geen verschil mag zijn in de tolerantienormen van emoties tussen beide geslachten. We stellen dan ook alles in het werk om ervoor te zorgen dat iedereen gelijk wordt behandeld. We denken immers dat dit zaterdag niet het geval was." 

WTA-topman Steve Simon.Beeld AP

Serena Williams kreeg tijdens haar US Open-finale tegen Naomi Osaka drie waarschuwingen. De eerste omdat ze vanuit de tribune gecoacht werd door Mouratoglou, de tweede voor het kapotslaan van haar racket en de derde voor haar tirade tegen scheidsrechter Carlos Ramos over haar eerste waarschuwing. “Je stal een punt van mij. Je bent me een excuus verschuldigd”, pakte Serena de umpire stevig aan. Na de partij kwam Serena op de persconferentie terug op het incident. “Ik vecht hier voor vrouwenrechten en voor vrouwengelijkheid en voor allerlei dingen. Dat ik ‘dief’ zeg en dat hij een game afpakt, gaf me het gevoel dat het een seksistische opmerking was.”  

Lees  ook de column van Hans Vandeweghe: "Geen enkele weldenkende sportvolger die niet hoopt dat Serena Williams alsnog die 24ste grandslamtitel wint"

Ook de coaching stelt WTA-baas Simon in vraag. "We denken dat de wijze van coaching moet aangepakt en zelfs moet toegestaan worden in het tennis." 

Twitter bericht wordt geladen...