AFP
Volledig scherm
© AFP

Hoofd Duitse veiligheidsdienst zou uitspraken over Chemnitz-video relativeren

BuitenlandHet hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV, Hans-Georg Maassen, zou volgens mediaberichten zijn uitspraken over de echtheid van een video over de gebeurtenissen in Chemnitz gerelativeerd hebben. De 'Süddeutsche Zeitung' schrijft dat hij in een brief aan binnenlandminister Horst Seehofer (CSU) verklaarde dat de video niet vervalst is, maar dat hij fout geïnterpreteerd is. Waar Maassen met zijn kritiek op doelde, is dat de video niet toont dat er "echt" een klopjacht is geweest.

6 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Merkel is heel begripvol ! Voor "stekende Afghanen en Syriërs" ! We moeten "aanvaarden" dat er veel criminaliteit is bij onze jonge migrantjes ! Als dàt geen menslievendheid is !
  • Jan Van Windekens

    6 jaar geleden
    Is dit een klopjacht? Twee migranten die wat staan uit te dagen en dan weggejaagd worden... Klein bier ivm de aanrandingen, verkrachtingen en geweldpleging op Duitsers waarvan de daders voor meer dan 90pct allochtonen (lees: moslims) zijn.
  • Luc De Wolf

    6 jaar geleden
    Het omgekeerde gebeurt dagelijks
  • Fred De Vlaminck

    6 jaar geleden
    Men beschuldigd niet zo maar mensen vals omdat ze een andere mening hebben. Een openbare verontschuldiging van Merkel zou nu wel op zijn plaats zijn.
  • Willy VDH

    6 jaar geleden
    En dan? Vermoord als westerling eens een Islamiet in hun land. Binnen de korste keren staan ze allemaal te juichen terwijl jij aan de kabel van een kraan bengelt.