Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Premier Michel wil "nieuw Eldorado" maken van ons land: 150 miljard euro nodig

BinnenlandOm het investeringsniveau in ons land op te krikken, zijn er tegen 2030 voor ongeveer 150 miljard euro aan investeringen nodig. Dat staat in het eindverslag van het Strategisch Comité, dat premier Charles Michel in het leven riep om een nationale investeringsstrategie uit te werken. Het moet volgens de premier helpen van ons land een "nieuw Eldorado" te maken "dat aantrekkelijk is voor investeerders".

221 reacties

  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Gelukkig zit ik in het buitenland waar elke € een meerwaarde heeft van 7 keer dan in België.Ook onze bestuursleden doen dit, maak u geen illusies.
  • j hendrickx

    6 jaar geleden
    Nog een klein jaartje en hij is weg . Hopelijk krijgen we dan een echte regering
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    roger geens: het is net door die "vooraanstaanden" dat mensen vragen voor loonsverhoging en dergelijke. Omdat die "vooraanstaanden" ons loon inpikken en wij met steeds minder moeten toekomen. Vooral de politieke boel moet eerst opgekuist worden. Weg regionale circus parlementjes en regerinkjes.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    150 miljard euro investeren om 50 miljard euro meer welvaart te creëren tegen 2030? Ik ben wel geen minister maar ik zou wel 100 miljard euro minder uitgeven in die periode!
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Ook naar de Efteling of een ander sprookjespark geweest denk ik, een begroting in evenwicht dat zou pas een prestatie zijn, aan ons gaat het niet liggen, we hebben goed ingeleverd tijdens deze legislatuur, bovendien hadden ze het voordeel van een economische heropleving (geïnduceerd door het buitenland) plus een heel lage rente op de Staatsschuld en nog lukte het niet, nog steeds 8 miljard tekort, nu dromen van het Belgische Eldorado, kom serieus blijven hé.