Fred Vanderbiest (links) in het gezelschap van zijn advocaat Sven Mary.
Volledig scherm
Fred Vanderbiest (links) in het gezelschap van zijn advocaat Sven Mary. © Joel Hoylaerts / Photonews

Zeven matchen effectieve schorsing voor Union-assistent na knokpartij in spelerstunnel, Vanderbiest moet drie matchen brommen

Belgisch voetbalAbder Ramdane, de assistent-coach van Union, houdt aan zijn slag in het gezicht van Fred Vanderbiest afgelopen zondag een effectieve schorsing van zeven speeldagen over. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist. De T2 krijgt er ook drie speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 4.250 euro bovenop.

52 reacties

  • Francois Troch

    6 jaar geleden
    de geschikte advocaat vinden helpt wel
  • marc germeau

    6 jaar geleden
    Vooe één keer een Belg die durft op te tornen tegenover een vanuit de maghreb komende agressie. Dat hij dan voor wordt uitgescholden, tot daar toe.
  • Peter Knaap

    6 jaar geleden
    wat doet de voetbalcel hier mee. niks
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Gewelddadig gedrag wordt Niet Zwaar genoeg bestraft ! Zulke mensen zouden nooit nog op of rond een veld mogen komen ! En die verbiest zal ook wel een smeerlapje zijn ? Maar je houd je poten van anderen af !
  • cindy hertogs

    6 jaar geleden
    Ik vind de straf toch wel weer helemaal uit proportie. Er is nergens iets gehoord van racistische opmerkingen maar hij krijgt 3 weken schorsing. Die andere heeft duidelijk een zware slag uitgedeeld en krijgt maar 7 weken. Dus eigenlijk is fysiek geweld nog niet zo erg he. 7 weken en je bent er vanaf. Vanderbiest krijgt een geldboete en den andere niks??? Grote mond of gene grote mond, in dit geval klopt de uitspraak voor gene meter.