Direct naar artikelinhoud

Gewapende man doodt vijf mensen in Californië en berooft daarna zichzelf van het leven

Politie bij de plek van de schietpartij.Beeld AP

Een gewapende man heeft vandaag in Bakersfield in de Amerikaanse staat Californië vijf mensen gedood, onder wie zijn echtgenote. Nadien beroofde hij zichzelf van het leven. Dat hebben lokale autoriteiten bevestigd.

Volgens lokale media zou de man, samen met zijn echtgenote, toegekomen zijn in een transportbedrijf waar hij in discussie ging met een andere man. Nadat hij die man neerschoot, zou hij op zijn vrouw gevuurd hebben, en nadien op een man die kwam kijken wat er aan de hand was.

De politie ontving omstreeks 17.19 uur (lokale tijd) een eerste oproep en rukte uit. "Toen de agenten ter plaatse kwamen, vonden ze drie slachtoffers van een schietpartij. De verdachte was gevlucht", zo verklaarde politieman Mark King van county Kern. Volgens hem doodde de man nog twee andere personen op een andere plaats in de kleine stad, op 150 km ten noorden van Los Angeles.

"Om 17.54 uur werd het voertuig van de verdachte gelokaliseerd voor een handelszaak. De verdachte bemerkte de politie en stapte de zaak binnen. Daar heeft hij zich van het leven beroofd", aldus Mark King. De identiteit van de schutter en de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Er zijn op dit ogenblik geen details bekend over de aard van de band tussen de schutter en de andere slachtoffers. 

Onderzoek

De politie is op dit moment bezig met het ondervragen van dertig getuigen en heeft de verschillende plaatsen van delict afgezet voor onderzoek. De assistent-sheriff die de schutter probeerde te stoppen, droeg op dat moment een een bodycamera. Ook die beelden zullen in het kader van het onderzoek worden bekeken.

Het gaat volgens statistieken om de 253ste massadoding met vuurwapens in de Verenigde Staten.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Een gewapende man heeft vandaag in Bakersfield in de staat Californië vijf mensen gedood, onder wie zijn echtgenote. Kern County Sheriff Donny Youngblood staat de media te woord.Beeld AP