Ten vroegste vrijdagochtend opnieuw trams naar Linkeroever

De herstellingen aan het Antwerpse premetronet tussen de stations Meir en Groenplaats zullen nog zeker de hele dag duren, waardoor er ten vroegste vrijdagochtend opnieuw trams zullen rijden van en naar Linkeroever, zo zegt De Lijn. Een aannemer beschadigde er bij nachtelijke werken de stroomvoorziening van de bovenleiding.

pvm

Volgens De Lijn kwamen er bij het incident over een lengte van maar liefst 350 meter stroomkabels naar beneden die de bovenleiding bevoorraden en ook voor de interne stroomvoorziening van de premetro zorgen. 'Die kabels zijn bijzonder zwaar, waardoor je een domino-effect krijgt van zodra er een stuk naar beneden komt', zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van De Vreken.

'Er wordt intensief aan gewerkt, vandaag nog de hele dag en allicht ook nog vannacht. Ten vroegste vrijdagochtend zal het tramverkeer opnieuw op gang kunnen komen.'

De Lijn zet intussen dertien extra bussen in op lijn 36 (Linkeroever - Rooseveltplaats), maar benadrukt dat die het grote aantal reizigers dat normaal de tram neemt van en naar Linkeroever niet kunnen opvangen. 'We raden aan om een alternatief te zoeken, zoals de Voetgangerstunnel', zegt Van De Vreken.

De getroffen tramlijnen worden omgeleid of ingekort op Rechteroever en rijden niet op Linkeroever, aangezien daar geen stelplaats is en alle toestellen zich nog op Rechteroever bevonden toen de problemen begonnen. Tram 5 rijdt van Wijnegem naar Olympiade, tram 9 van Wommelgem naar Sport en tram 15 van Boechout naar Keizershoek (Merksem). Tram 3 wordt tot nader order afgeschaft omdat er anders te veel trams op hetzelfde traject zouden rijden en de doorstroming in gedrang komt.