Het Europees parlement in Straatsburg
Volledig scherm
Het Europees parlement in Straatsburg © AP

Polen wil geen straf voor Hongarije

Polen wil voorkomen dat Europese strafmaatregelen worden ingesteld tegen Hongarije. Maatregelen tegen lidstaten van de Europese Unie hebben volgens het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken alleen tot gevolg dat de verdeeldheid in de EU toeneemt. "Daardoor neemt het vertrouwen van burgers in Europese instituties verder af.''

37 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Er zijn toch nog landen buiten Oostenrijk waar we binnenkort naartoe kunnen
  • Herman Huysentruyt

    6 jaar geleden
    Volgens het EP vormen de ontwikkelingen in Hongarije en Polen een systemische bedreiging voor de Europese waarden. Het is andersom. De ontwikkelingen in Hongarije en Polen beschermen juist de Europese waarden. Hopelijk wordt mijn bijdrage gepost want de censuur wordt gretig toegepast in de leugenpers, nietwaar HLN?
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Die landen zijn maar pas uit het sovjetsysteem gestapt en hun democratieën zijn nog pril. Logisch dat er nog steeds mensen rondlopen met heimwee naar een dictatuur van één partij en één leider. In de EU moeten de Europese normen en waarden primeren en NIET die van de fascisten uit de vorige eeuw.
  • jos robben

    6 jaar geleden
    correcte beslissing !!
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Wellicht telt "vrije meningsuiting" niet in dit alles behalve democratische Europa, net als in België trouwens. Democratie op maat, dus enkel als het past.