Pierre Moscovici.
Volledig scherm
Pierre Moscovici. © EPA

EU-commissaris wekt woede Italiaanse regering met opmerking over "kleine Mussolini's"

Eurocommissaris Pierre Moscovici heeft de leiders van de Italiaanse regeringspartijen in de gordijnen gejaagd met zijn suggestie dat Europa bedreigd zou kunnen worden door "kleine Mussolini's".

26 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Brussel Eu huisvest toch heel wat elite lieden die geen titel waard zijn, laat staan dat ze de mond mogen opentrekken.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    en zo krijgen ze de unie kapot. het zal niet lang meer duren.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Als zelfs een Euro-grootgraaier al "Godwinnekes" begint te spuien ! Salvinni en Orban krijgen een gratis campagne ! Doe zo verder, beste winkies !
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Wie door het volk verkozen is heeft recht van spreken want ze vertegenwoordigen het volk, wie door een obscuur orgaan onder obscure omstandigheden benoemd is vertegenwoordigd het volk niet en moet bijgevolg ........, we laten het alsmaar verder uithollen van onze democratie door dat EU-gedrocht toch wel heel makkelijk toe.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    De analyse en vergelijking van Moscovici is helemaal JUIST. Hij heeft GEEN enkel land genoemd en Italië al helemaal niet. Over racisme heeft hij ook al niets gezegd. Er is dus geen enkele reden om kwaad te zijn. Mussolini was nu eenmaal een fascistisch dictator en in sommige EU landen zijn er momenteel 'mini fascisten' aan de macht die de democratie willen terugschroeven, gerecht en pers willen beheersen en de EU ontbinden.