Direct naar artikelinhoud
Autoloze zondag

Op deze plekken kunt u morgen van Autoloze Zondag genieten

Op deze plekken kunt u morgen van Autoloze Zondag genieten
Beeld Tim Dirven

Zondag is er weer Autoloze Zondag en dat betekent dat fietsers en voetgangers weer de binnenstad innemen. Een overzicht van waar in Gent u de frisse lucht kunt opzoeken.

Op de B401

Er wordt verwacht dat de B401 opnieuw een massa mensen zal lokken. Om 8 uur 's morgens begint het al met een yogasessie boven op de brug. Inschrijven is verplicht en een yogamat moet je zelf meebrengen. Onderaan het viaduct bevindt zich het 8-meiplein. Daar staan vier concerten gepland met onder andere Martiko en Lily Castel.

Op het viaduct zelf zijn een pak meer dj-sets en concerten gepland. Met onder andere Dijf Sanders en DTM Funk. Wie het viaduct op stapt of fietst, kan onderweg kijken naar kunstwerken van onder andere Bonom. Het festival duurt tot 18 uur.

Er valt ook te eten op de brug. Op het grote terras komt Roof Food eten serveren. Met ingrediënten die gekweekt worden op het dak.

Sint-Baafsplein

Op het Sint-Baafsplein komt er een magisch labyrint.

Kinderen moeten er op zoek naar drie historische figuren om de weg naar de uitgang te vinden. Traditioneel is er aan Sint-Baafs ook een fietsenmarkt waar men meteen een testrit kan uitvoeren.

Korenmarkt

Bizarre voertuigen op de Korenmarkt. Daar kan men niet alleen een poging wagen op de gekke fietsen. Men kan er ook een ritje maken met de gocarttram.

Gouden Leeuwplein

Wie niet kan wachten om naar huis te fietsen kan op het Gouden Leeuwplein meteen een tweedehand fiets kopen. Uw nieuwe fiets wordt meteen ook gratis gegraveerd. Wie een fiets wil verkopen, kan dat.

De fietsen dienen wel voor 9 uur 's ochtends afgezet te worden. Maximaal vijf fietsen.

Poeljemarkt

Op de Poeljemarkt zijn kinderen baas. Er staan springkastelen en levensgrote gezelschapsspellen net naast de stadshal. Er is ook een babyspot voor wie een baby moet verversen of eten geven.

Braunplein

Kinderen en volwassenen kunnen er met een drone leren vliegen. Er is ook een educatief fietsparcours tussen 11 en 15 uur.

Buiten het centrum

De zeswijkse, een ludieke koers tussen zes Gentse wijken, vanaf 12 uur in het Arbedpark in Gentbrugge.

Van aan het Braunplein vertrekt er ook een fietstocht richting Parkbos. Zo worden de gloednieuwe parkbosbruggen meteen goed ingereden