© AFP

© EPA-EFE

© AFP

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vernietigende tyfoon Mangkhut raast over Filipijnen: minstens 25 doden

Het aantal dodelijke slachtoffers van tyfoon Mangkhut, die over de Filipijnen trok, is gestegen tot 25. Dat zei Francis Tolentino, die binnen de regering vernatwoordelijk is voor de aanpak van natuurrampen, zondag. De meeste slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van de tyfoon.

Twee reddingswerkers, een 13-jarig kind en een gezin van vier kwamen om bij verschillende aardverschuivingen in de noordelijke provincies Benguet en Nueva Vizcaya, aldus plaatselijke functionarissen. Vijf mensen lieten het leven bij andere aardverschuivingen in de stad Baguio, meldde burgemeester Mauricio Domogan. Vijf mensen worden vermist, voegde hij eraan toe.

In Pasig, een voorstad van Manilla, werd volgens de politie het lichaam van een tienermeisje geborgen onder een brug over de rivier Marikina.

De tyfoon teisterde de Filipijnen zaterdag twintig uur lang voordat hij verder trok naar het zuiden van China. Hij bracht zware regenval mee, wat tientallen aardverschuivingen teweegbracht. Meer dan 4 miljoen mensen zaten zonder elektriciteit nadat stroom- en communicatielijnen waren vernield. De autoriteiten vrezen dat het dodental nog zal stijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer