VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Camera controleert of bouwvakkers helm dragen

Een bouwbedrijf in Hechtel-Eksel gaat binnenkort camera's plaatsen op bouwwerven, om te controleren of de bouwvakkers steeds hun helm dragen. In de bouwsector gebeuren op dit moment namelijk duizenden ongevallen per jaar en dat cijfer moet naar beneden. Ook andere bouwbedrijven hebben interesse in het systeem, de vakbond vreest dan weer voor de privacy van de arbeiders.

35 reacties

  • Johan Van Alsenoy

    6 jaar geleden
    Als de druk die bij momenten moordend is (ik spreek uit ervaring) al eens wat zou minderen dat zou al veel doen. Projectleiders beloven de klanten onrealistische opleverings termijnen die ten koste gaan van alles. Het sneller klaar Hoe hoger de winst. Tweede aspect er wordt nog nauwelijks Nederlands gesproken wat de samenwerking ook bemoeilijkt.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Als dit niet mag dan mag er ook geen enkele dashcam meer gebruikt worden in auto's, op fietsen en motoren want die schenden ook de privacy.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Schandalig. Hopelijk zoeken de werknemers een andere baas.
  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Veiligheid begint met elkaar te verstaan. Als een werf een mengelmoes is van verschillende nationaliteiten die enkel hun eigen taal spreken, is dit ver te zoeken.
  • KATHLEEN VAN DAMME

    6 jaar geleden
    helmen worden zeker gedragen op grote werven, onderaannemers kunnen al beboet worden als ze de veiligheidsmaatregelen overtreden. De ongelukken, die meer en meer voorkomen hebben te maken met de druk die arbeiders opgelegd krijgen door hun projectleiders, die momenteel veel veel theorie kennen(school) maar bitter weinig van de praktijk en toch zaken willen die in de praktijk onmogelijk zijn