AFP
Volledig scherm
© AFP

Bergkoning De Gendt ontvangt de bolletjestrui in Vuelta: "Hier vecht ik al lang voor"

Vuelta35 jaar na Lucien Van Impe heeft België met Thomas De Gendt weer een bergkoning in een grote ronde. De renner van Lotto-Soudal mocht in Madrid op het podium om de bolletjestrui in ontvangst te nemen. Iets waar De Gendt al veel langer van droomt. "De juiste vlucht kiezen is mijn specialiteit, maar het was zeker niet makkelijk", vertelde de Schorpioen van Semmerzake. 

29 reacties

  • Bruno Zonnekeyn

    6 jaar geleden
    Zoals Lucien Van Impe zei, berggeiten à la Bahamontes of Jiminez maken ze niet meer. Spijtig want dat waren nu eens echte berggeiten die elkeen bevochten voor die felbegeerde bergtrui ( toen was er evenwel nog geen trui voorzien voor de beste klimmer).
  • maarten mouton

    6 jaar geleden
    Er zijn geen 5 Belgen die beter klimmen dan De Gendt. Hij is 1 van de weinige Belgen die een wedstrijd kan winnen. Ik neem toch liever een risicootje mee dan renners zoals Meurisse die je niet echt kan gebruiken op zo een zwaar parcours. Maar De Weerdt wil alleen maar knechtjes meepakken die hem vooral niet mogen tegenspreken.
  • Nico Lietaert

    6 jaar geleden
    Is het niet de winnaar van de molhopen? Als de echte bergen komen gaat het niet tegen de toppers. Goede renner maar zeker geen klimkampioen maar gelukkig veel punten genomen op de kleine klimmetjes. Blijkbaar wel de slimste.
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Prachtig en dik verdiend voor deze strijder, zij die zeggen dat hij erbij moet zijn op het WK hebben gelijk.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Proficiat Thomas, want een grinta heeft die man. Onbegrijpelijk dat hij niet rechtstreeks naar het wereld kampioenschap mag. Onbegrijpelijke beslissing van De Weert, zijn uitleg slaat nergens op.