In 2017 stierven naar schatting 6,3 miljoen kinderen onder de 15 jaar, meestal aan vermijdbare oorzaken. Dit Indiase jongetje krijgt een polio-vaccinatie toegediend. Met eenvoudige oplossingen zoals medicijnen, zuiver water, elektriciteit en vaccins, kunnen we die realiteit voor elk kind veranderen", klinkt het.
Volledig scherm
In 2017 stierven naar schatting 6,3 miljoen kinderen onder de 15 jaar, meestal aan vermijdbare oorzaken. Dit Indiase jongetje krijgt een polio-vaccinatie toegediend. Met eenvoudige oplossingen zoals medicijnen, zuiver water, elektriciteit en vaccins, kunnen we die realiteit voor elk kind veranderen", klinkt het. © EPA

Unicef luidt alarmbel: "Elke vijf seconden sterft een kind onder de vijftien jaar"

In 2017 stierven naar schatting 6,3 miljoen kinderen onder de 15 jaar, meestal aan vermijdbare oorzaken. Dat is een kind elke 5 seconden. Dat blijkt uit een nieuw cijferoverzicht dat vandaag werd vrijgegeven door Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Bevolkingsdivisie van de Verenigde Naties en de Wereldbankgroep.

18 reacties

  • diane colman

    6 jaar geleden
    Ik heb kleinkinderen en we zijn met te veel en de kinderen ginder helpen lost niets op want als ze volwassen zijn willen ze aldaar niet blijven dat zien we toch nu al... we krijgen ze zelfs niet meer buiten. De enige oplossing is dat de vrouwen aan anti-conceptie doen.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    die hier zo reageren wel hopelijk krijgen jullie dan ook nooit kleinkinderen als u zegt dat men met teveel zijn is simpel op te lossen als men ze ginder kan helpen met voedsel medische zorg onderwijs te geven en bescherming dan komen ze al niet naar hier en dan zullen er ook minder geboren worden want dan is de leefsituatie net zoals hier
  • Jan De Maeyer

    6 jaar geleden
    We zijn ook met teveel op deze aardkloot.
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    …..elke vijf seconden word er eene geboren ook ….
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Minder kweken is de boodschap!!