Direct naar artikelinhoud

Heerlijke nazomerdag: temperaturen tot 27 graden

Heerlijke nazomerdag: temperaturen tot 27 graden
Beeld EPA

De tuinstoelen hoeven nog niet opgeborgen te worden. De nazomer houdt nog aan tot donderdag. Vandaag stijgt het kwikt plaatselijk tot 27 graden, meldt het KMI. Ook morgen en donderdag kunnen we genieten van zacht zomerweer. Vanaf vrijdag wordt het een pak frisser.

Deze namiddag is het eerst op de meeste plaatsen zonnig. Over de westelijke landshelft neemt de bewolking wel toe, maar blijft het droog. Ook trekt er bewolking vanuit Frankrijk over het zuidoosten van het land met kans op een bui in Belgisch Lotharingen. In het noordoosten blijft het overwegend zonnig. Het is warm voor de tijd van het jaar met maxima van 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen.

Ook vanavond blijft het droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. In de nacht klaart het op de meeste plaatsen uit. De minima liggen rond 11 graden in de Ardennen en 16 graden aan zee.

Morgen krijgen we droog en vrij zonnig weer met hoge sluierwolken. In het westen is er doorgaans meer bewolking. De maxima schommelen van 21 graden aan de kust en 27 graden in Belgisch Lotharingen. De zwakke tot matige zuidelijke wind wordt opnieuw matig tot soms vrij krachtig uit zuidwest met pieken tot 50 km/u.

Donderdag verwachten we droog en warm nazomerweer met een meestal gesluierde zon en eventueel wat meer bewolking in het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen tussen 22 graden in Hoog-België en 26 graden in de Kempen bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag trekt een regenzone oostwaarts over ons land. Daarna wordt het vanaf de kust overwegend droog met een wisselende bewolking en tijdelijk zelfs brede opklaringen. Aan de kust is dat al vroeg in de namiddag het geval, in het zuidoosten pas in de loop van de namiddag. Het wordt een stuk frisser met maxima van 16 tot 18 graden bij een vrij krachtige en aan zee krachtige westelijke wind. Er zijn rukwinden mogelijk rond 60 km/u in het binnenland aan zee en 70 km/u aan zee.

In het weekend trekt een depressiekern vanaf de Atlantische Oceaan over West-Europa en wordt het wisselvallig met veel bewolking en enkele buien. Mogelijk gaat het in de nacht van zaterdag op zondag ook langere tijd regenen. De maxima komen uit tussen 15 en 20 graden.