Szabolcs Takacs.
Volledig scherm
Szabolcs Takacs. © REUTERS

Hongarije bevestigt dat het naar EU-Hof stapt tegen rapport Europees Parlement

Hongarije stapt wel degelijk naar het Europees Hof van Justitie omdat het vindt dat zijn veroordeling door het Europees Parlement onwettig is. Dat heeft staatssecretaris voor Europese Zaken Szabolcs Takacs gezegd aan zijn EU-collega's tijdens een vergadering in Brussel.

21 reacties

  • lily De de smet

    6 jaar geleden
    Overschot van gelijk!!! Een echte leider die voor zijn land opkomt!!!
  • ivan de ridder

    6 jaar geleden
    In Hongarije zijn ze anders ook de pedalen kwijt - geen persvrijheid en blaffen naar de EU van wie ze veel subsidies ontvangen hebben ... AL die Oostbloklanden trouwens, ze moeten niet zoveel praats hebben
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Hongarije gebruikt alle mogelijke democratische middelen van de EU om de democratie in Hongarije terug te schroeven.
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Moedige mannen binnen de Eu moet je steunen, geef hem die steun als burgers van Europa die door Brussel worden gemangeld. zoek zijn naam op twitter en stuur hem een steunbericht.
  • Erik Henderickx

    6 jaar geleden
    Groot gelijk, dat is tenminste een leider.
  1. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    106

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”
  2. Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”
    PREMIUM
    31

    Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”

    Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.”