© rr

“De dag dat we Djellza terugzien, wordt onvergetelijk”

De vrienden van Djellza zijn in de wolken met het nieuws dat ze mogelijk toch in ons land mag blijven. “We hebben al weken geen contact meer gehad. De dag dat we weer met haar kunnen afspreken, wordt onvergetelijk”, zeggen Amber (14) en Lore (15).

kvro

Voor de Mechelse schoolkameraden en muziekvrienden van Djellza sloeg het nieuws over haar uitwijzing in augustus in als een bom. Toen de Kosovaarse tiener ervoor koos om onder te duiken, raakten ze alle rechtstreeks contact kwijt.

Jonas Jordens (16), een schoolvriend met wie Djellza tot haar arrestatie muziek maakte, bevestigt dat hij haar al weken niet meer heeft gesproken of gehoord. “Natuurlijk zijn we dolblij met het nieuws dat we zelf via de media vernamen”, vertelt hij. “Dankzij deze piste zou ze dan toch kunnen blijven. Dat betekent wel dat ze een tijdlang geen rechtstreeks contact meer zal hebben met haar familie.” Toch denkt Jonas dat de ouders van Djellza de juiste keuze hebben gemaakt door het land te verlaten “Het moet voor haar natuurlijk wel een serieuze aanpassing zijn, zo zonder ouders en met een voogd”, beseft hij. “Ik ben benieuwd wanneer we weer iets van haar zullen horen. Dat hangt waarschijnlijk wat af van de situatie waarin ze terechtkomt. Misschien wordt ze wel bij een gezin aan de andere kant van het land opgevangen? Dat weten we nu allemaal nog niet.”

Opnieuw studeren

Bij dezelfde muziekgroep waar Jonas piano speelt, zitten ook Djellza's vriendinnen Amber Van der Borght (14) en Lore Willems (15) vol spanning te wachten op het eerste berichtje dat ze hen persoonlijk kan nalaten. Net als Djellza koesteren ook zij een passie voor zang. “We bleven er altijd op hopen dat ze op een of andere manier toch hier zou kunnen blijven”, vertelt Lore. “Al vanaf de dag dat we hoorden dat ze werd opgepakt, zitten we in spanning te wachten. Dit is in feite het eerste positieve nieuws dat we sinds toen te horen kregen.”

De vriendinnen vinden dat Djellza opnieuw de kans moet krijgen om zich te concentreren op haar studies. “Het is een heel getalenteerd meisje. Ze kan zingen als de besten en ze heeft nog zoveel andere troeven. We zitten echt te wachten op de dag dat we weer met haar kunnen afspreken. Dat wordt zeker een onvergetelijk moment.”

Algemeen directeur Francis Van Caer van Verenigde Scholen Ursulinen Mechelen en Hagelstein bevestigt dat Djellza inmiddels opnieuw is ingeschreven op de school. “We zijn blij dat ze weer deel uitmaakt van onze 1.450 leerlingen”, klinkt het beknopt. Alles wijst erop dat Djellza spoedig terug op de Mechelse schoolbanken wil terechtkomen als de hele procedure is afgerond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER