© Wim Kempenaers

© Kioni Papadopoulos

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

A-Tower blijft onverwacht open tot januari 2017

Er komt dan toch nog een (beperkt) vervolg op het succesverhaal van de A-Tower. Dat maakte Noorderlicht, de organisatie achter de concepten Bar Gloed en Klub Goud, zaterdagnacht bekend. Bar Gloed wordt een winterbar en er komt ook een nieuw restaurant.

dvd

De voorbije maanden was de A-Tower een van de meest populaire locaties in de stad. Bar Gloed, op de vierde verdieping, wist afgelopen zomer menig zonneklopper te bekoren met een terras met zicht op de De Keyserlei. Klub Goud, op de 21ste verdieping, groeide uit tot een van de vaste waarden voor feestend Antwerpen.

Daarnaast bruiste het in de toren van het leven. Onder andere uw krant opende er de Citta-pano- ramazaal. Afgelopen weekend zou het sluitstuk worden: nog één keer zouden Bar Gloed en Klub Goud de deuren openen, en dan zou het gedaan zijn. Daarna zou de A-Tower omgevormd worden tot een woontoren met 170 appartementen.

Maar het verhaal is nog niét uit, zo blijkt nu. “Door het succes en het positieve onthaal kregen we van projectontwikkelaar Matexi de kans om nog een kort, klein winterevenement te organiseren tot januari 2017”, laat Noorderlicht weten. Dat is de tijdelijke handelsvereniging achter Bar Gloed en Klub Goud.

Unieke kans

“Het zat niet in de planning, de vakanties van ons team waren al geboekt, maar na veel wikken en wegen hebben we toch beslist om de uitnodiging aan te nemen en een tweede deel aan het A-Towerverhaal te breien. Het is zo’n unieke kans en het wordt zó warm onthaald door een zeer breed publiek binnen en buiten de stad, dat we niet anders kunnen. Met dank aan Matexi voor de opportuniteit en Stad Antwerpen voor de ondersteuning”, klinkt het.

De organisatie pakt het de komende maanden iets kleinschaliger aan. “Bar Gloed krijgt een make-over en wordt omgebouwd tot de kleinere, intiemere winterbar Nagloed. Klub Goud blijft gewoon open en ons nieuwe restaurant staat garant voor fine dining op 90 meter hoogte, op de bovenste verdieping van de Antwerp Tower, met een uniek zicht op de stad. We gaan voor een strakke inrichting en beperkte kaart vol klassiekers met een eigentijdse touch.”

Het nieuwe concept gaat op 4 november van start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER