Reuters/FOD Economie
Volledig scherm
© Reuters/FOD Economie

Wordt jouw straat getroffen door het afschakelplan? Ontdek het hier

Omdat in november slechts één van de zeven kernreactoren zal worden ingezet, krijgen we die maand mogelijk te maken met een stroomtekort, zo waarschuwt het Federaal Planbureau. Om dat tekort op te vangen, treedt dan mogelijk het afschakelplan in werking. Bij extreme nood wordt de stroom in sommige gemeenten drie à vier uur afgeschakeld. Gaat het licht in jouw straat uit door het afschakelplan? Ontdek het hieronder.

504 reacties

  • Miranda Van Heden

    6 jaar geleden
    ik heb een zeewateraquarium .. als we geen elektriciteit hebben valt zuurstof uit.. koralen gaan dood vissen gaan dood... kan ik dan schadeclaim indienen ???
  • alfons vanwetswinkel

    6 jaar geleden
    Jacky Coolman dank zij NV-A is er niets gebeurt ter vervanging van de kerncentrales alleen zij hebben het juiste oordeel en volgens Engelbeen is 600 jaar bewaren niet het opzadelen van vele generatie´s achter ons met kernafval.
  • Jack Coolman

    6 jaar geleden
    Alfons Vanwetswinkel. Dank zij de N-VA zijn de kerncentrales niet dicht. De voorwaarden zijn niet vervuld, weet je nog. Laat het de groene hard-roepers het maar eens oplossen.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Ronny Ooijen, die lekkende vaten zijn laag radioactief afval van alle kerntoepassingen, ook medische en industriële. Het afval van de kernreactie zelf is veel beperkter in omvang, is 50 jaar zeer radioactief (bovengronds afgeschermd bewaren) maar moet minstens 600 jaar bewaard worden, dan zijn de middellange stralers uitgewerkt. Wat dan nog rest is nog nauwelijks gevaarlijk qua straling.
  • Peter Ceuppens

    6 jaar geleden
    Wat moet ik nu doen met mijn elektrische wagen?......Of toch maar weer een diesel kopen...