Aan het Brusselse justitiepaleis kwam flink wat volk samen om Kitty Van Nieuwenhuysen te gedenken.
Volledig scherm
Aan het Brusselse justitiepaleis kwam flink wat volk samen om Kitty Van Nieuwenhuysen te gedenken. © Mark Baert, PN

Politie herdenkt Kitty Van Nieuwenhuysen en voert actie tegen vrijlating één van haar moordenaars

BinnenlandOp verschillende plaatsen in ons land zijn vanmorgen herdenkingsmomenten gehouden voor de vermoorde agente Kitty Van Nieuwenhuysen (23). Onder meer aan de rechtbanken in Brussel, Antwerpen, Leuven en Hasselt verzamelden collega’s en vakbondsmensen. Ze zijn er niet over te spreken dat een van haar moordenaars de rest van zijn straf onder elektronisch toezicht mag uitzitten en niet in de gevangenis hoeft te blijven.

43 reacties

  • Remi Kastaar

    6 jaar geleden
    Als burger moet je de politie achter u krijgen ipv tegen u, samen aan een zeel!
  • Freddy Clauw

    6 jaar geleden
    Freddy Horion zit al 38 jaar in de cel …. dus het kan als justitie het wil !
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Justitie is hier een clauwen spel, ze laat zelf gangsters toe om straffeloos een politie agente neer te knallen, schietschijven zijn het geworden onze politie dank zij onze goede regering zolang Geens maar zijn cijfertjes haalt voor de kucht Europa. Moord maar verder heren hoe meer hoe liever.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Ik vind het schandalig dat Politiemensen denken dat een misdaad tegen hen zwaarder bestraft zou moeten worden dan tegen eender welke andere burger. Jullie zijn zelfs gewapend en dus in staat om jullie te verdedigen, WIJ NIET. Jullie krijgen na een werkonbekwaamheid nog steun.WIJ NIET. Als jullie sterven tijdens een confrontatie met criminelen volgt er een riante vergoeding en medailles. WIJ KRIJGEN NIKS. Het is wel met onze belastingen dat jullie betaald worden.
  • Eduard Dierckx

    6 jaar geleden
    De vakbonden zelf spelen hier een vuile rol en heulen samen met de overheid. Ik kan het weten na 38 jaar politiewerk. Justitie is één rotte boel! Lang Leve Kitty!