Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘Crazy Rich Asians’ na gigantisch succes nu toch te zien in Antwerpse bioscopen

De nieuwe Hollywoodfilm ‘Crazy Rich Asians’ is na het grote succes in de Verenigde Staten en na enige controverse nu ook in ons land te zien.

meve

‘Crazy Rich Asians’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kevin Kwan uit 2013. De auteur uit Singapore die op zijn elfde naar de Verenigde Staten verhuisde, schreef het boek vanuit eigen ervaringen en wilde het Noord-Amerikaanse publiek leren kennismaken met het hedendaagse Azië. Het boek werd een bestseller, kreeg twee vervolgverhalen en producent Warner Bros besloot ‘Crazy Rich Asians’ te verfilmen.

In de film gaan de Chinese lerares Rachel Chu en haar Chinese vriend Nick Young, die in New York wonen, naar een huwelijk in Singapore. Hier komt Rachel te weten dat haar vriend uit één van de rijkste families in Azië komt waarna ze in een wereld van ongekende luxe terechtkomt.

Controverse

‘Crazy Rich Asians’ zorgde al voor enige controverse omdat het de eerste Hollywoodfilm is met een volledig Aziatische cast, sinds ‘The Joy Luck Club’ in 1993, en omdat het verhaal geen juiste representatie van Aziaten in Singapore zou zijn. Het kleinste land van Zuidoost-Azië is een multiculturele stadstaat en toch bestaat de cast enkel uit Oost-Aziaten.

Aangezien het aantal Aziaten in België - vergeleken met veel andere landen - niet zo groot is en ‘Crazy Rich Asians’ voor de Amerikaanse markt al als een risico werd beschouwd, bracht Warner Bros de film in eerste instantie niet in ons land uit. Maar na het gigantisch succes in de Verenigde Staten en de grote vraag in Vlaanderen, is ‘Crazy Rich Asians’ nu toch te zien in onze bioscopen. Vanaf vandaag in UGC Antwerpen en morgen in Kinepolis Antwerpen.

De film heeft al meer dan 100 miljoen dollar opgebracht en is op weg de meest succesvolle romantische komedie van de voorbije tien jaar in Hollywood te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER