De Britse premier Theresa May, hier tijdens haar toespraak voor de VN, dreigt steun in het kabinet kwijt te raken voor haar plan om te kiezen voor een 'no-deal' brexit als de EU haar niet tegemoet komt in haar zogenoemde Chequers-plan.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May, hier tijdens haar toespraak voor de VN, dreigt steun in het kabinet kwijt te raken voor haar plan om te kiezen voor een 'no-deal' brexit als de EU haar niet tegemoet komt in haar zogenoemde Chequers-plan. © AFP

May verliest steun voor 'no-deal' brexit

De Britse premier Theresa May dreigt steun in het kabinet kwijt te raken voor haar plan om te kiezen voor een 'no-deal' brexit als de EU haar niet tegemoet komt in haar zogenoemde Chequers-plan. Dat schrijft The Times op basis van bronnen.

10 reacties

  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Wat de Britten willen is dat ze hun grenzen kunnen sluiten voor immigratie en asielzoekers, niks meer willen bijdragen aan de EU maar voor de rest dezelfde handelsvoorwaarden en voordelen blijven behouden als de rest van de lidstaten. Ja als we zo gaan beginnen is het hek van de dam en kan de EU net zo goed opgedoekt worden.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    May is een ‘no-deal’ prime minister.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Wat belet May eigenlijk om een handelsakkoord af te sluiten zoals de EU met elk ander land buiten de EU akkoorden afsluit? Is dat niet goed genoeg en wil ze de gunstvoorwaarden van de EU-markt blijven behouden? De lusten maar niet de lasten? Ze moet zelf toch ook beseffen dat de EU dat nooit kan toestaan en alleen de harde brexit kan geaccepteerd worden.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    het begint te nijpen .
  • Kaan Orello

    6 jaar geleden
    De mijne heeft ze