De gevangenis van Hasselt
Volledig scherm
De gevangenis van Hasselt © belga

Vijf cipiers gewond na aanval van agressieve Syriëstrijder in gevangenis Hasselt

Een 37-jarige Tsjetsjeense Syriëstrijder heeft gisteren vijf cipiers verwond in de gevangenis van Hasselt. Dat deed hij tijdens de bedeling van avondmaaltijden. De cipiers mochten intussen het ziekenhuis verlaten. Het personeel draait na het incident vandaag op zondagsregime. 

229 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Nieuwe uitzettingsprocedures : handboeien rond handen en enkelband aan voeten, hup een taxi in, hup naar de luchthaven, en gespuis in thuisland afzetten. Duurt minder dan een dag. Geen maandenlange vijfsterrengevangenis meer bij ons, geen procedures om ons in de kosten te jagen. Zo kan gerecht en politie dezelfde dag nog iets anders en nuttigers doen!
  • tim pappaert

    6 jaar geleden
    Guido verbist, bij selectieproeven voor cipier die elk jaar 2keer worden gehouden, zijn telkens HONDERDEN kandidaten, slechts een fractie geraakt door de testen. Misschien uzelf wat beter informeren alvorens kolder te gaan orakelen..
  • Liliane Vervliet

    6 jaar geleden
    Stop de WAANZIN !!!
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Wat doet die in een Belgische cel, terug naar land van herkomst!
  • Guido Verbist

    6 jaar geleden
    Is er nu werkelijk niemand in de regering die begrijpt dat je zulke kerels niet met democratische wetten regels in het gareel kan laten lopen ? Is het verwonderlijk dat niemand zich nog aanbiedt om de taak van cipier op zich te nemen ? Politiek weet niet hoe de vork aan de steel zit en niet op dit beleid alleen.Even in eigen boezem kijken misschien ?