Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Leerlingen gechoqueerd door grote afvalberg op speelplaats: wie zit erachter en waarom?

Dinsdagochtend 10 uur. Leerlingen van de middelbare school Ursulines in Bergen (Henegouwen) stappen naar de speelplaats voor een pauze, maar daar volgt een shock. De koer ligt vol met vuilnis. Het werk van kwajongens? Neen, het gaat om een opvallende sensibiliseringsactie van het nieuwe netheidscomité van de school. Dat wil de scholieren wijzen op de hoeveelheid afval die ze iedere dag achterlaten in en rond de schoolgebouwen, meldt RTL Info.

6 reacties

  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Schandalige techniek. Het bewijst de onkunde van het onderwijzend personeel.
  • Louis D'Hondt

    6 jaar geleden
    Prachtig initiatief. Dit zou men in vele scholen moeten doen. Wij wonen ook dicht bij een school en iedere week is het papiertjes en blikjes ruimen die de scholieren achterlaten in onze tuin en de haag. En ik die dacht dat juist de jeugd bekommerd was om natuur en opwarming. Niet dus! Leren ze dat dan niet op school? Ook jonge moeders die hun kinderen komen halen op school, laten hun motor draaien, zelfs bij warm weer, en liefst dan nog een diesel. Onbegrijpelijk.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Zij, want zij zelf hebben dit afval gecreeerd. Kinderen beseffen totaal niet hoeveel afval er door hen ontstaat. Nu zien ze het eens.
  • Peter Cauwels

    6 jaar geleden
    Met de neus op de feiten! Goed zo. Als ieder veegt voor zijn eigen deur blijft de straat proper. Verbeter de wereld, begin bij je zelf. Ah bon.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Ja, dat is een mogelijkheid om dat netheidscomité een elan te geven. Maar zo iets is normalerwijze een laatste stap. Dat comité had ook vooraf kunnen overgaan tot doelgerichte Informatie aan leerlingen en ouders.