Tesla-baas Elon Musk.
Volledig scherm
Tesla-baas Elon Musk. © REUTERS

Beurswaakhond klaagt Tesla-baas Elon Musk aan: "Vermoedens van misleiding van beleggers"

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft Tesla-topman Elon Musk aangeklaagd. De aanklacht heeft te maken met vermoedens van misleiding van beleggers. Musk noemt de aanklacht "onterecht". "Ik ben enorm teleurgesteld. Ik heb altijd gedaan wat het beste is voor de waarheid, transparantie en voor de investeerders", liet de Tesla-topman weten in een email aan Bloomberg.

15 reacties

  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Het aandeel stuit ineen en de cijfers voor het derde kwartaal zijn nog niet bekend. En hij heeft ondertussen nog niet geleerd wat klantenservice is, van Musk mag het afleveren van een nieuwe wagen maar enkeke minuten duren, juist genoeg om de factuur te betalen. In mijn garage nemen ze daar 1 à 2 uur de tijd voor, met zelfs nog een fles champagne erbovenop. Gelukkig heeft een Tesla fanclub de taak op zich genomen om de nieuwe klanten van de nodige informatie te voorzien.
  • Werner De smet

    6 jaar geleden
    Ze zijn hier weer hé de Tesla haters
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Dat was al langer duidelijk. Tesla is een fictief bedrijf, dat nooit goed zal draaien. Vooral vanwege hun domme ideeën. Een dat de elektrische wagens van Audi op punt staan, zijn ze officieel failliet!
  • KOEN THEYS

    6 jaar geleden
    Helemaal van de plank die man.... ik zou er geen euro in beleggen
  • Peter Collard

    6 jaar geleden
    De auto-industrie is achter zijn technologie aan het jagen. Alle middelen heiligen het doel