"Een meerderheid van de Vlamingen woont op een plaats waar de impact van verkeer op de luchtkwaliteit beperkt is", zegt Filip Meysman (Universiteit Antwerpen), die het project wetenschappelijk begeleidde.
Volledig scherm
"Een meerderheid van de Vlamingen woont op een plaats waar de impact van verkeer op de luchtkwaliteit beperkt is", zegt Filip Meysman (Universiteit Antwerpen), die het project wetenschappelijk begeleidde. © Peter Lanssens

In derde van de Vlaamse gemeenten wordt luchtvervuilingsnorm overschreden

In een derde van de Vlaamse gemeenten worden de Europese normen met betrekking tot luchtvervuiling overschreden. Dat blijkt uit de resultaten van de actie CurieuzeNeuzen, waarbij 20.000 Vlamingen in de maand mei de concentratie stikstofdioxide (NO2) in hun straat hebben gemeten. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.

42 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Gaston Foubert,dan moet je me eens uitleggen waarom de lucht buiten de steden beter is dan in de steden ondanks andere vervuilende bronnen zoals schepen,vliegtuigen e.d. Het gaat ook over de NABIJHEID van bronnen en in de steden is dat vrijwel altijd dieselwagens.
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Heel erg, en morgen doen ouders hun kinderen tot aan de schoolpoort met de auto en laten die daar vaak de auto aan staan gedurende enkele minuten, maar dat zal wel mogen zeker.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Begin dan al met die stinkende fijnstofbakken van houtkachels en allesbranders te verbieden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De kindjes misbruiken voor de campagne, maar de ouders en grootouders die amper 500 m van school wonen brengen hun kinderen met de auto naar school, hun achttienjarige kinderen krijgen een auto cadeau en doen geen stap te meer voet of geen meter met de fiets, de realiteit op het platteland.
  • Stefaan Kerckhof

    6 jaar geleden
    Als je deze resultaten ziet dan lijkt het me erg onverstandig en om de mooie hoge bomen op wat nu nog Camperpark vogelzang is in Antwerpen te kappen, om plaats te maken voor extra parking op Antwerpen expo.Dit is een wel erg noodzakelijke groene buffer.