© Belga

© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Beerschot Wilrijk klopt Westerlo en doet weer helemaal mee voor periodetitel

Beerschot Wilrijk moest op zoek naar bevestiging van hun overwinning in de midweekmatch tegen Cercle Brugge. Enkel een nieuwe overwinning tegen leider Westerlo kon de Mannekes opnieuw in koers brengen voor de eerste periodetitel. Het slaagde in die opdracht door een vroege achterstand om te buigen naar 1-2 winst.

Hugo Fret

EINDSTAND. Westerlo - Beerschot Wilrijk: 1-2

Coach Stijn Vreven wijzigde zijn elftal kop één positie. Tissoudali verscheen aan de aftrap in plaats van Vanzeir. Beerschot Wilrijk begon slap aan de wedstrijd en werd volledig overspeeld door de thuisploeg. Duels werden verloren en combinaties lukten niet. Na slordig uitverdedigen van Van Hyfte kreeg Van Eeno de bal in de voet gespeeld. Dat leidde tot een erg gevaarlijk standje voor het doel Van Vanhamel. Gelukkig kon Van den Bergh en in tweede instantie Prychynenko het gevaar in extremis afweren. Een schotje van Brogno was het schuchtere antwoord van de gasten.

Westerlo combineerde wel vlot, zorgde afwisselend voor gevaar via de flanken en het centrum. Na amper tien minuten klom Westerlo dan ook niet onlogisch op voorsprong. Ditmaal was het dom balverlies van Dom dat aan de basis lag van die openingstreffer. De rechtsachter verloor zijn duel van Abrahams die na enkele mooie bewegingen met een laag schot Doelman Vanhamel kon verslaan.

Eens op achterstand slaagde Beerschot Wilrijk erin meer overtuiging in hun spel te leggen. Het tempo werd opgedreven en Westerlo moest stilaan meer en meer achteruit. Even voor het halfuur bracht Joren Dom de bal op en speelde Brogno aan op de rechtse flank. Deze dribbelde zich voorbij Janssens, zette strak voor doel waar Marius Noubissi in doel verlengde. Het balbezit was nu voor Beerschot Wilrijk dat het wedstrijdinitiatief volledig in handen nam, in schril contrast met het aanvangskwartier. De eerste helft werd afgesloten met een poging van Abrahams, klemvast gestopt door doelman Vanhamel.

Westerlo kwam vrij furieus uit de kleedkamer en trok met volle overtuiging ten aanval. Beerschot Wilrijk liet nu niet over zich heen lopen, zodat de wedstrijd een pak bitsiger werd. Hoogstaand voetbal werd niet gespeeld, maar beide ploegen trokken om beurten ten aanval. Het was uiteindelijk Beerschot Wilrijk dat kon scoren. Van den Bergh kopte een hoekschop van Messoudi tegen de onderkant van de lat en was er als eerste bij om de rebound in doel te koppen: 1-2.

De match bleef spannend. Westerlo ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl de gasten, via de counter loerden op een geruststellend derde doelpunt. Naessens kreeg nog een grote kans, maar besloot vrijstaand voorlangs. Beerschot Wilrijk pakte de drie punten en doet weer volledig mee in de eerste periode.

Herbeleef de fasen van de wedstrijd:

MEER OVER KVC Westerlo LIVE: volg alle wedstrijden live

MEER OVER VOETBAL