© Photo News

Roberto Martinez voert drie wijzigingen door tegen Gibraltar

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn basiselftal voor het WK-kwalificatieduel van maandagavond (20u45 Belgische tijd) tegen Gibraltar op de derde speeldag in groep H op drie plaatsen gewijzigd.

Martinez moest de wissels noodgedwongen doorvoeren. Achterin komt Laurent Ciman in de plaats van de geblesseerde Jordan Lukaku, waardoor de Duivels tegen de dwergstaat met drie verdedigers starten. In de 4-0 thuiszege van vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina begon de Spanjaard om tactische redenen nog met vier verdedigers, pas na het uitvallen van Lukaku paste hij toen zijn systeem aan. Op het middenveld neemt Steven Defour de plaats in van de geschorste Marouane Fellaini. De middenvelder pakte in het slot van de partij tegen de Bosniërs zijn tweede gele kaart in evenveel wedstrijden en is intussen terug naar Manchester afgereisd. Voor Defour is het de vijftigste cap, zijn laatste basisplaats dateert al van bijna een jaar geleden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië. Voorin komt Christian Benteke in de plaats van Romelu Lukaku. De spits van Everton incasseerde tegen Bosnië een klap tegen de heupbuiger en wordt tegen Gibraltar uit voorzorg aan de kant gehouden.

Vrijdagavond boekten de Duivels tegen Bosnië-Herzegovina hun tweede zege op rij in deze kwalificatiecampagne. Met zes punten staan de Belgen samen met Griekenland aan de leiding in de groep. Een zes op zes in de komende twee kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Estland (13 november in Brussel) is het komende doel, waardoor België het jaar met een twaalf op twaalf zou kunnen afsluiten om zo vervolgens eind maart volgend jaar met vertrouwen het tweede deel van de kwalificatieperiode te kunnen aanvatten.

Maandagavond gaat in groep H Griekenland op bezoek bij Estland en speelt Bosnië-Herzegovina in Zenica gastheer voor Cyprus.