Vitrine van Antwerpse interieurzaak doorzeefd met kogels van zwaar kaliber

© rr

Op de Vlaamsekaai in Antwerpen is de vitrine van een interieurarchitect beschoten. De straat is afgezet en het onderzoek loopt.

sare

De geviseerde interieurarchitect, Dennis T., deed een deel van de inrichting van de nieuwe tribune 1 van het Bosuilstadion van Antwerp. Hij is echter ook geen onbekende voor het gerecht. T. werd verhoord in het dossier rond een aanval Antwerpsupporters op de supportersbussen van rivaal Beerschot Wilrijk in augustus van vorig jaar.

Hij werd in dat dossier niet verder vervolgd, maar zou achteraf binnen de harde kern van Antwerp verwijten hebben gekregen dat hij belastende verklaringen over andere supporters had afgelegd. Die harde kern hing vorig jaar tijdens de derby tegen Beerschot Wilrijk nog een spandoek op waarmee ze T. als een ‘snitch’ - een verrader - benoemden. Toch lijkt het volgens de eerste informatie erg onwaarschijnlijk dat de schietpartij rechtstreeks aan dat dossier gerelateerd is.

T. werd ook gearresteerd in het dossier rond de zogenaamde freefights tussen hooligans: ‘supporters’ van verschillende voetbalclubs bleken op gezette tijdstippen af te spreken om elkaar te bekampen. Hij zat tijdens dat onderzoek een tijd in de gevangenis van Mechelen.